Kongeetapen er navnet på den ca. 27 km lange tur rundt om Esrum Sø. Den er hård, udfordrende og kræver forberedelse. Derfor er den perfekt som optakt til et af efterårets maratonløb, f.eks. Berlin eller Odense. Hvis du kan gennemføre Esrum Sø Rundt i slutningen af august, er du godt på vej i din maratontræning. Din tid måles både ved ½-maraton (DAF-opmålt) og i mål.
 
På Kongeetapen får du mulighed for at opleve de naturskønne arealer omkring Esrum Sø på nærmeste hold. Du starter foran Fredensborg Slot og fortsætter gennem Slotsparken, Endrup og Jonstrup, hvor du flere steder har et imponerende kig ud over Esrum Sø. Du følger søen ad landevejen, krydser Esrum Å i søens nordlige ende og fortsætter ind i Grib Skov, hvor du løber på grusstier gennem skoven til Nødebo. Herfra følger ruten igen landevejen, og du passerer fuglereservatet i søens sydende samt Egelunds græssende kvæg. Efter ½ maraton-mærket går løbet gennem det hyggelige Sørup, hvorefter du løber ind i Slotshaven igen og løber de sidste 900 meter til mål med en stigning på 24 højdemeter.
 
Der er flotte præmier til de tre hurtigste mænd og til de tre hurtigste kvinder, samt medaljer til alle, der gennemfører.

Depoter
Vand (hvide bægre) og energidrik (farvede bægre):
  • 4,4 km
  • 9,7 km
  • 12,8 km (også frugt)
  • 16,9 km
  • 21,3 km (også frugt)
  • 24,5 km

Der er desuden frugt, lidt sødt, energidrik og vand til løberne i målområdet.

 
Starttidspunkt, kilometermarkeringer, distance og tidsgrænse
27 km Kongeetapen starter kl. 11:00.
 
Der er kilometerskilte for hver kilometer på ruten.
 

Ruten er DAF-opmålt 18.7.2017 til 26.928 meter.
 
Tidsgrænsen er 3 timer og 35 minutter. Der kan ikke forventes forplejning på de sidste depoter, hvis tidsgrænsen overskrides, og løbsledelsen forbeholder sig af sikkerhedshensyn ret til at tage løbere ud, der løber langsommere end 8 minutter per kilometer.
 
De øvrige distancer i arrangementet Esrum Sø Rundt:
 
10 km – Slotsetapen
 - åben for alle aldersklasser
 
 - for voksne
 - for børn født i 2011 eller senere
 
 - for børn født i 2015 og senere
 
Fredensborg Børneløb starter kl. 10:15, - 45 minutter før de øvrige distancer, så far og mor kan nå at heppe eller følge med og se børnene komme i mål og få medaljer.
 

 


 


SPONSORER

ESRUM SØ RUNDT


Arrangør: Fredensborg Atletik Klub
Kontakt: esr@fredensborgak.dk
SOCIALEMEDIER
Facebook